Actualitate

Un colonel rus a fost expulzat din R. Moldova

Aceeaşi sursă a precizat că Sabirov s-a aflat la Tiraspol într-o vizită privată și că a participat la festivitățile dedicate zilei orașului Bender.

Potrivit informațiilor din presă, în cadrul festivității de la Bender, liderul regiunii separatiste Evgheni Şevciuk l-ar fi decorat pe Sabirov cu o distincție pentru participarea la războiul de pe Nistru de partea Tiraspolului.

După expulzarea colonelului Sabirov, ministerul de externe al regiunii nerecunoscute a emis un comunicat de presă în care menționează că „practica vicioasă de a pune presiune asupra părții transnistrene prin limitarea intrării cetățenilor ruși pe teritoriul transnistrean, a luat un caracter sistematic. Specificăm că asemenea acțiuni, care contravin spiritului de comunicare interstatală, sînt îndreptate cu un cinism deosebit împotriva cetățenilor Federației Ruse – jurnaliști, experți, politicieni, reprezentanți ai comunității științifice. Acest fapt, potrivit autorităţilor transnistrene, demonstrează intenția conducerii R. Moldova de a se opune în mod sistematic dezvoltării parteneriatului strategic între regiunea transnistreană și Rusia”.

„Acţiunile întreprinse de autorităţile de la Chişinău vor avea un impact negativ asupra dialogului dintre cele două părţi”, se mai spune în comunicatul difuzat de ministerul de externe al regiunii transnistrene. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *