13:54:21 28.03.2024
Stiri

VIDEO // STRICĂCIUNILE provocate de ploaia puternică de astăzi: Sate întregi fără LUMINĂ, acoperişuri smulse şi arbori doborâţi

Social 12.10.2016 16:11 Vizualizări1260 Autor: Ziarul National


Copaci doborâţi peste automobile, blocând drumuri, inundaţii ale curţilor oamenilor, acoperişuri smulse şi sate întregi fără energie electrică.
Acestea sunt câteva dintre consecinţele ploii şi vântului puternic de astăzi.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în trei localități - Borceag, Cucoara şi Tătărești din raionul Cahul au fost doborâţi mai mulţi arbori. În orașul Cahul, doi arbori au căzut peste două automobile pe care le-au deteriorat.

Arbori doborâţi mai sunt înregistrați și pe traseul din apropierea orașului Comrat, dar și pe traseul Ceadâr-Lunga - Tomai.

Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a interveni și la școala primară „A.Donici” din Cahul, unde șuvoaiele de apă inundau curtea instituției. Salvatorii au întreprins măsuri de curățare a canalelor de evacuare a apei și au redirecționat șuvoaiele, astfel evitând riscul inundării curții insituției.

În curțile câtorva gospodării din satele Manta și Colibași, același raion, a pătruns, totuşi, apa. În alte câteva gospodării din orașul Ceadâr-Lunga au fost distruse acoperișurile, fiind smulsă țigla metalică.

Tot în urma ploii cu vânt, de la ora 12.00 au rămas fără energie electrică locuitorii din 95 de localități din 12 raioane: Cantemir (24 de sate), Hâncești (16 sate), Nisporeni (13 sate), Leova (12 sate), UTA Găgăuzia (9 sate), Ialoveni (7 sate), Taraclia (5 sate), Cahul (4 sate), Cimișlia (3 sate), Căușeni (2 sate), Călărași(1 localitate), și Chișinău (1 localitat


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md