Nume
Parola
Vizualizări: 5113
Se dă startul activităților din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2016 în municipiul Bălți
Bălți, 12 Octombrie 2016 — În perioada 17–23 octombrie 2016 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2016 “Hai în gaşca voluntarilor!”, Ediția a X-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican.

SNV este evenimentul care mobilizează organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06. 2010.

Săptămâna Națională a Voluntariatului 2016 este organizată de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinută prin proiectul „SNV 2016 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului de Granturi 2016 al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Pe parcursul unei săptămâni autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc. vor realiza campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc.

Invităm autorităţile publice locale, mass-media și alte instituţii publice sau comerciale din municipiul Bălți să se alăture Săptămânii Naționale a Voluntariatului și să susțină ințiativele propuse de tineri, elevi, ONG-uri în această perioadă. Toate activităţile de voluntariat sunt incluse în Calendarul de activităţi SNV 2016 prezentat mai jos.

Pentru mai multe informaţii contactaţi:
Rodica FRECĂUȚANU, Coordonatoare Municipală SNV Bălți
Director executiv AO „Caroma Nord”
Tel.: 079 124 353
E-mail: caroma.nord.ngo@gmail.com, frecauteanu.r@gmail.com