Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (FOTO) Reținuți la vamă pentru…

(FOTO) Reținuți la vamă pentru contrabandă cu substanțe psihotrope aduse din Irlanda

Doi cetățeni ai R. Moldova au fost reținuți de vameșii de la Leușeni pentru implicare în contrabandă cu substanțe psihotrope de tip ecstasy. Pe numele acestora, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal, a intentat un dosar penal.

Persoanele au fost reținute în seara zilei de 10 octombrie, drept urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă cu produse narcotice, desfășurată de către un grup de moldoveni. Acționând în baza informațiilor deținute, vameșii au redirecționat pe culoarul roșu de control un automobil care venea din Irlanda.

În cadrul verificărilor a fost implicată și câinele antidrog al Serviciului Vamal  care a semnalizat prezența unor substanțe prohibite sub bancheta din spate a autoturismului, fiind depistate 51 de pastile de culoare roz, susceptibile a fi ecstasy.

Comprimatele au fost transmise spre expertiză, care a confirmat apartenența acestora la grupa substanțelor stupefiante de tip ecstasy.

În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani.

unnamed-2

unnamed-3