(foto) Propunere: Cum ar putea arăta identitatea vizuală a Metroului din Chișinău

poster
Foto: Locals.md

Chiar dacă pare un proiect mai puțin realizabil, nu a fost aprobat și este doar o propunere, construirea unor linii de metro ar putea soluționa probleme de trafic din municipiul Chișinău. Alexey Khitsenko, absolvent al Catedrei/Specialitatea Design și Tehnologii Poligrafice, a decis să realizeze un proiect vizual de branding ce ilustrează cum ar putea arăta identitatea vizuală, de la hărți, atracții turistice, până la bilete, a proiectului „Metro Chișinău”.

Locals.md
Locals.md
Locals.md
Locals.md
Locals.md
Locals.md
Locals.md
Locals.md

Reamintim că, în 2005 Institutul Urbanproiect a prezentat o variantă preliminară a Planului strategic de dezvoltare social-economică a Capitalei până în anul 2020. În paragraful 4.1.4 (Transportul și rețeaua de drumuri) al acestui plan era prevăzută utilizarea segmentului de cale ferată Strășeni — Ghidighici — Sculeanca — Visterniceni — Gara-Botanica de Jos — Aeroportul — Revaca a Căii Ferate a Moldovei pentru necesitățile municipiului, fiind adaptate stațiile existente și construind altele noi. Analizând soluțiile privind diminuarea traficului urban, geograful Andrei Herzen a realizat schema unui metrou la Chișinău, care ar urma să dețină 3 linii ce leagă orașele din suburbie și care intersectează în 3 puncte Chișinăul.

schema-metrou-chisinau-1440x947

Îndemnat de acestă recomandare, geograful Andrei Herzen, vine cu propunerea construirii unui metrou la Chişinău, care ar urmă să deţină trei linii ce leagă oraşele din suburbie şi să se intersecteaze în trei puncte din Chişinău.

Conform unei clasificări recunoscute, metroul este unica rezolvare corectă şi ecologică a problemei transportului într-un oraş ce depăşeşte 500.000 locuitori. Deşi adeseori se crede că metroul înseamnă doar tuneluri subterane – nu e aşa. Un metrou poate fi o combinaţie dintre linii de suprafaţă şi cele subterane, idee folosită şi de autorul acestei scheme, conform căreia, ar urma să se sape tuneluri doar în zona oraşului Chişinău. Din câte se poate vedea, pe linia roşie (Străşeni – Mereni), din cele 19 staţii prezentate, 11 deja există şi se folosesc de către Căile Ferate ale Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente