20 de tone de mere vor ajunge la copii din grădinițele din Soroca, Drochia și Râșcani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Meniul copiilor care frecventează grădinițele din raioanele Soroca, Drochia și Râșcani, va fi îmbogățit cu mere. În cadrul celei de-a doua etape a Campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, circa 20 de tone de mere vor ajunge la 10 mii de copii din grădinițele din cele trei raioane. Merele au fost donate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în parteneriat cu producătorii agricoli.

„Conform calculelor, meniul fiecărui copil din aceste grădinițe va fi îmbogățit cu circa 2 kilograme de mere. În total, fructele vor fi distribuite la 122 de grădinițe, iar centrele de plasament (20 la număr) din aceste raioane vor beneficia suplimentar de o donație de legume”, a menționat ministrul Eduard Grama, în incinta Grădiniței nr. 17 din Soroca, unde au fost donate primele fructe.

În cadrul primei etape a campaniei, copiii din grădinițele din capitală și de la 5 centre de plasament au beneficiat de o donație de circa 10 tone de fructe şi 500 kg de legume, acestea din urmă fiind destinate doar pentru centrele de plasament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...