Platforma DA propune PAS: Năstase – președinte, Sandu – premier. Iată ce va fi în caz contrar

Platforma Demnitate și Adevăr a lansat marți, 11 octombrie, o propunere către Partidul Acțiune și Solidaritate: să-l desemneze pe Andrei Năstase în calitate de candidat unic al forțelor anti-oligarhice la funcția de președinte, în timp ce PAS-ului să-i revină dreptul de a înainta premierul în urma alegerilor anticipate.

Totodată, dacă oferta nu va fi acceptată, atunci Andrei Năstase se va retrage din cursă, iar PPDA urmează să susțină candidatul PAS în cadrul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Platforma DA așteaptă reacția partenerilor săi până la 13 octombrie, orele 14.00

“Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spațiul public, cât și în cadrul discuțiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forțelor democratice și anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate, și anume: desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, Partidului „Acțiune și Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcția de Prim-Ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, așteptăm reacția partenerilor noștri până la 13 octombrie, orele 14.00.

În situația în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule,
• în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova,
• în vederea neadmiterii accederii în turul doi a candidatului puterii oligarhice,

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se arată în oferta celor de la Platforma DA.

Foto: Jurnal.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.