Propunerea Platformei DA pentru PAS: Năstase – Președinte, Sandu – Premier

Andrei Nastse și Maia Sandu
Foto: jurnal.md

Platforma Demnitate și Adevăr a lansat marți seara un ultimatul către Partidul Acțiune și Solidaritate căruia îi propune ca Andrei Năstase să fie candidatul comun la funcția de președinte, în timp ce PAS-ului să-i revină dreptul de a înainta premierul în urma alegerilor anticipate. Cei de la PAS trebuie să dea un răspuns până la 13 octombrie, orele 14.00, dacă sunt de acord cu formula propusă de cei de la DA. Vedeți mai jos propunerea:

„Suntem într-un moment important din istoria și viața țării noastre, moment pe care l-am apropiat împreună cu sutele de mii de cetățeni care prin protest și-au cerut dreptul la o viață demnă, dând dovadă de curaj și luciditate în lupta cu regimul oligarhic.

Am fost în permanență promotorii consolidării forțelor democratice și anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună atât pentru alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate.

Am considerat că o soluție bună pentru forțele democratice, dar și pentru țară ar fi să mergem în aceste alegeri cu un singur candidat al partidelor declarate anti-oligarhice, iar decizia să fie luată într-un termen rezonabil, în baza unor criterii obiective, consacrate de organizare și desfășurare a unei campanii electorale eficiente.

Ținând cont de factorii obiectivi enunțați mai sus, Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spațiul public, cât și în cadrul discuțiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forțelor democratice și anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate, și anume:  desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, Partidului „Acțiune și Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcția de Prim-Ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, așteptăm reacția partenerilor noștri până la 13 octombrie, orele 14.00.

În situația în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule,

  • în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova,
  • în vederea neadmiterii accederii în turul doi a candidatului puterii oligarhice,

 

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente