10:35:43 25.04.2024
Stiri

Andrei Năstase, GATA să o SUSȚINĂ pe Maia Sandu la prezidențiale? Care sunt condițiile

Partide/Comunicate 11.10.2016 19:35 Vizualizări2068 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase, GATA să o SUSȚINĂ pe Maia Sandu la prezidențiale? Care sunt condițiile


În preajma anunțării rezultatelor celui de-al doilea sondaj IRI, după care urmează să fie luată decizia cu privire la candidatul unic al opoziției de dreapta antioligarhice, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) își reiterează oferta politică față de Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS).

Astfel, formațiunea propune desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, iar Partidului „Acțiune și Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcția de prim-ministru. De asemenea, oferta include o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate.

„În situația în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule, în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova, în vederea neadmiterii accederii în turul doi a candidatului puterii oligarhice, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se arată în declarația Biroului politic al partidului condus de Andrei Năstase.

CITEȘTE și Maia Sandu, gata să-și RETRAGĂ candidatura după cel de-al doilea sondaj. Ce îndemn i-a făcut lui Năstase

Potrivit documentului, PPDA nu consideră sondajele de opinie drept un criteriu relevant pentru alegerea unui candidat comun. „Cu regret, constatăm că partenerii noștrii au respins mecanismele suplimentare de identificare a candidatului unic, propuse de PPDA. În prezent, am ajuns în situația în care amânarea deciziei de desemnare a candidatului unic este păguboasă și pune în pericol nu doar eficiența campaniei electorale a acestuia, dar și șansa țării la schimbarea mult așteptată de cetățeni”, se mai precizează în decizia Biroului Politic al PPDA.

Potrivit documentului, PAS urmează să dea un răspuns până la 13 octombrie, orele 14.00.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, vicepreședintele PPDA, Chiril Moțpan, ne-a explicat că această declarație a Biroului politic al partidului nu înseamnă că formațiunea a luat deja o decizie finală.

„Urmează să discutăm subiectul și la Consiliul politic. Există în declarație niște circumstanțe pe care le invocăm și de care ar trebui să se țină cont”, a mai precizat politicianul.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md