România și Republica Moldova trebuie să-şi coordoneze priorităţile de dezvoltare, susține Ambasadorul român la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Este important ca România și Republica Moldova să-şi coordoneze priorităţile strategice de dezvoltare, astfel încât să fie bugetaţi banii necesari şi să fie asigurate condiţii optime pentru implementarea proiectelor bilaterale. Declarația a fost făcută de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță la o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

Daniel Ioniță a mai menţionat că România susţine parcursul european al Republicii Moldova şi va acorda în continuare suportul necesar pentru realizarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, un subiect important al dialogului a fost construcţia gazoductului Iași-Ungheni, care are ca scop diversificarea pieţei energetice a ţării noastre. În context, Premierul Pavel Filip a apreciat decizia Guvernului de la București de a acorda Republicii Moldova finanțare nerambursabilă, în sumă de 550 mii de euro, pentru elaborarea proiectului tehnic detaliat privind extinderea lucrărilor de construcție a gazoductului pe segmentul Ungheni – Chișinău.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind rezultatele obţinute în cadrul Programului operațional comun „România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013”, implementarea căruia a fost prelungită de Comisia Europeană până la 31 decembrie 2016. În cadrul întrevederii, au mai fost examinate evoluţiile înregistrate în implementarea proiectelor în domeniul mediului, precum şi gradul de valorificare a asistenţei române pentru dezvoltare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...