Audieri la Parlament privind implementarea legilor în sectorul justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Progresele și restanțele în implementarea legilor ce vizează reforma sectorului justiției vor fi examinate de Parlament în cadrul unor audieri parlamentare. Subiectele examinate în cadrul audierilor se vor referi la nivelul de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiției pentru anii 2011-2016, a legilor aprobate de Parlament ce țin de reformarea Procuraturii și a pachetului de integritate.

Expertul Institutului de Guvernanță din Basel, Elveția, Pedro Gomes Prereira va prezenta concluziile și recomandările studiului analitic cu privire la mecanismele de recuperare și confiscare a activelor în Republica Moldova, anunță un comunicat al Parlamentului. În context, vor fi propuse Parlamentului pentru dezbateri inițiativele legislative privind recuperarea bunurilor infracționale, elaborate de grupul de lucru format din experți ai societății civile și reprezentanți ai Centrului Național Anticorupție, în baza recomandărilor studiului.

La audieri vor participa președinți de comisii parlamentare, deputați, miniștri, procurori anticorupție, reprezentanți ai societății civile, ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău și parteneri de dezvoltare.

Audierile publice vor avea loc joi, 13 octombrie 2016. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...