Schimburi de focuri în apropierea zonei turistice a Rio de Janeiro: Trei persoane au murit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile braziliene au anunţat luni noaptea că trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite, în urma unui schimb de focuri dintre forţele de securitate şi traficanţii de droguri din două mahalale, care a avut loc în apropierea zonelor turistice Copacabana şi Ipanema. Întrebări privind siguranţa participanţilor, precum şi a turiştilor din metropola braziliană au existat încă din timpul desfăşurării Olimpiadei de la Rio de Janeiro, scrie AFP.

Forţele de securitate braziliene au precizat că doi „criminali” au fost răniţi în schimburile de focuri şi au murit ulterior pe patul de spital, în vreme ce un al treilea „a căzut de pe o stâncă şi a murit”.

Suspectul care a căzut de pe o stâncă avea asupra sa un rucsac cu aproximativ opt kilograme de cocaină.

Ciocniri violente au izbucnit luni după-amiază între forţele de ordine şi traficanţii de droguri, după ce au fost atacate mai multe secţii de poliţie din mahalaua Pavao-Pavaozinho. Trecătorii şi autovehiculele au accelerat în timp ce treceau prin apropierea mahalalei, iar accesul publicului a fost oprit la o staţie de metrou din zona turistică Ipanema.

Autorităţile braziliene au arestat opt suspecţi şi au reţinut opt arme deţinute ilegal.

Executivul brazilian a desfăşurat până la 85.000 de poliţişti şi soldaţi pentru a menţine ordinea în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, adică de două ori numărul forţelor de ordine antrenate în timpul Olimpiadei de la Londra.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...