(foto) Ce poate face un turist în Chișinău plimbându-se pe strada Sfântului Bodoni

dsc_3488

Dacă mâine ți-ar veni în vizită un prieten de peste hotare, unde l-ai duce? Orheiul Vechi, vinării, Codrii, lacul Beleu? Noi ne-am imaginat cum ar fi să le organizăm o excursie prietenilor străini pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală și ce ar putea ei să vadă sau să facă într-o scurtă plimbare în inima Chișinăului.

# Strada universităților și a cantinelor studențești

Dacă începeți plimbarea de la intersecția cu Alexei Mateevici, și dacă se mai întâmplă să fie zi muncitoare la Universitatea de Stat, atunci aveți garantat un prânz copios la una din cantinele universității. Mai mult decât atât, universitatea a fost înconjurată și de multe cafenele mobile, pentru că da… cafeaua este un element important în viața unui student. Îl puteți reține pe prietenul vostru până la lăsarea amurgului. Vestitul Turn de apă de lângă universitate e un curcubeu de noapte ce merită să fie admirat.

La polul opus al străzii, veți găsi în plimbarea voastră Academia de Studii Economice. Povestea e aceeași.

dsc_3466

dsc_3568

 

# Strada inovației

Deși unii mai consideră strada Bodoni – parte a centrului vechi, noi am observat că e de fapt o stradă a arhitecturii inovatoare.

dsc_3483

 

# Strada artelor

Nici canonizarea Mitropolitului Bodoni nu a putut stăpâni imaginația și creativitatea tinerilor din Chișinău, care nu ratează nici o ocazie să învie pereții clădirilor vechi prin graffiti original sau mesaje „codate”.

dsc_3470

dsc_3488

dsc_3490

 

# Strada porților închise

Închise, dar frumoase.

dsc_3497

 

# Strada anunțurilor electrizante

Panourile de electricitate sunt și aici cele mai populare suporturi pentru afișarea anunțurilor, dar, niciodată nu știi ce lucruri utile poți afla de acolo. E mai singur, însă, doar să priviți nu și să atingeți.

dsc_3502

dsc_3560

 

#Strada unde se întâlnesc Bodoni cu Ștefan

O să spuneți că v-am condus către cel mai clișeic punct turistic din oraș. Noaptea, însă, se vede altfel, mai ales că puteți găsi mai ușor o bancă liberă în parcul central.

dsc_3520

 

# Strada florilor

Aici se află cea mai populară piață de flori din centrul Capitalei. La orice oră din zi și din noapte, puteți cumpăra un cadou parfumat. Prietenilor străini le puteți spune că așa ne facem noi viața mai frumoasă.

dsc_3544

 

# Nici o stradă fără cafea și covrigi

Poate că pe Bodoni nu veți găsi multe distracții și atracții, dar, prin zona florilor aveți de unde cumpăra un covrig și o cafea, astfel încât, să vă faceți seara mai călduroasă.

dsc_3555

dsc_3557

 

# Urmele centrului vechi

dsc_3558

dsc_3499

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente