Cel mai nou sondaj din SUA: Cum este afectat Trump de scandalul înregistrării obscene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primul sondaj realizat în SUA după apariția înregistrării video în care Trump folosește un limbaj obscen arată că, spre deosebire de liderii Partidului Republican, simpatizanții de rând îl susțin în continuare pe magnatul din New York. Potrivit sondajului Politico/Morning Consult, realizat imediat după apariția înregistrării audio, 74% dintre republicani sunt alături de Trump.

În înregistrarea audio realizată în 2005 Trump vorbește cu lejeritate despre hărțuire sexuală și despre faptul că a încercat să întrețină relații sexuale cu o femeie căsătorită. Apariția înregistrării a avut un efect puternic mai ales în rândul liderilor GOP, multe figuri marcante ale partidului anunând că își retrag sprijinul pentru Donald Trump. În ciuda acestei situații, doar 39% dintre alegătorii americani sunt de părere că Trump ar trebui să se retragă, în vreme ce 45% sunt de părere că acesta ar trebui să rămână în cursă, scrie stiripesruse.ro.

Alegătorii americani judecă prestația lui Trump prin prisma apartenenței politice. 70% dintre democrați spun că Trump ar trebui să se retragă, însă doar 12% dintre republicani cred acest lucru (13% dintre femeile republicane).

Alegătorii republicani vor ca partidul să-l susțină în continuare pe Trump. 74% dintre cei chestionați sâmbătă sunt de părere că Trump trebuie susținut. Doar 13% cred că Partidul Republican ar trebui să renunțe la candidatul său.

Hillary Clinton are un avans de 4% în sondaj, 42 la 38, cu 8% dintre respondenți delarând că vor vota pentru Gary Johnson, 3% pentru Jill Stein și 9% indeciși. În varianta în care opțiunile sunt doar Clinton și Trump, candidata democrată conduce cu 45 la 41.

Reprezentanții celor două mari partide sunt de părere că va fi nevoie de alte câteva zile și de dezbaterea de duminică seara de la Universitatea din St. Loius pentru ca efectele înregistrării să poată fi canculate la adevăratul impact.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...