Partidul “Democrația Acasă” părăsește blocul lui Iurie Leancă, va participa independent la alegerile locale

Partidul “Democrația Acasă” (DA) condus de Vasile Costiuc și-a anunțat retragerea din cadrul blocului electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, înregistrat recent în cursa electorală pentru alegerile locale. Eugen Sturza, un membru al PPEM, a declarat pentru deschide.md că “dânșii și-au exprimat dorința de a participa separat în alegerile locale, din motive pe care nu le cunoaștem, însa sperăm să fie doar unele de ordin politic.”

Contactat telefonic de Moldova.org, Vasile Costiuc a declarat că despărțirea a avut loc fără conflicte și că le dorește succes foștilor colegi. Motivul invocat de acesta ar fi anumite diferențe principiale și, în special, promovarea tinerilor la funcțiile de conducere.

“Iurie Leancă ar trebui să fie un exemplu pentru viitorul european al Republicii Moldova, însă anumite persoane din anturajul său au rămas aceleași. Sunt metodele PLDM ascunse sub egida PPEM,” a mai declarat acesta.

Întrebat despre planurile pe viitor ale formațiunii sale, Vasile Costiuc a declarat că urmează să participe independent la alegerile locale din Chișinău și că va anunța o candidatură surpriză pentru postul de primar al capitalei.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.