Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu a vorbit despre…

Maia Sandu a vorbit despre acțiunile ilegale din sistemul de învățământ

Maia Sandu, ministra Educației, a declarat, în cadrul unui briefing, că în cadrul Direcției Generale de Învățământ Chișinău au fost constatate abuzuri de serviciu, în contextul alegerilor locale.

Potrivit ei, este vorba de organizarea concursurilor de selectare a directorilor unor instituții de învățămînt prin acțiuni ilegale.

„La 23 martie 2015, Ministerul Educației a aprobat noul regulament de selectare a directorilor instituțiilor de învățământ printr-un concurs deschis. Însă, acest regulament nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial din cauza birocrației. Astfel, folosindu-se de această oportunitate, unii reprezentanți ai administrației publice locale și-au manifestat intenția de a organiza propriile concursuri de angajare a directorilor instituțiilor de învățământ fără să țină cont de regulament”, a explicat Maia Sandu.

Ministra susține că unele persoane, la final de mandat, realizează concursuri de angajare cu abateri, acțiuni care au făcut ca Ministerul Educației să întreprindă acțiuni concrete în acest sens. „Dacă va fi cazul vor fi deschise și cauze penale”, a subliniat ministra.

Totodată, ea a făcut și un apel către forțele politice. „Întru realizarea unui proces echidistant în angajare și realizarea reformelor în Educație, solicităm forțelor politice să se abțină de la implicare. „Scopul scuză mijloacele” nu este o expresie valabilă aici”, a declarat Maia Sandu.