Escrocheria prin care o mulțime de americani naivi au fost păcăliți de 50 de milioane de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii din India au reținut 70 de persoane și anchetează alte câteva sute bănuite că ar face parte dintr-o rețea care a păcălit timp de un an contribuabilii din Statele Unite.

Sub pretextul că au de achitat diverse impozite către Fisc, indienii îi sunau pe americani și le cereau să achite mii de dolari pentru a stinge datoriile către guvernul federal, anunță Associated Press.

Indienii au dat dovadă de o ingeniozitate deosebită în punerea în practică a înșelătoriei care a funcționat fără piedici vreme de aproape un an.

Prin intermediul unor call center-uri fictive, americani erau apelați de către un robot și li se cerea să sune înapoi.

Cei care o făceau aflau cu stupoare că au restanțe la plata impozitelor către stat și li se solicita să achite de urgență sumele datorate în diverse conturi controlate de escroci, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției din Mumbai, Parag Marere.

Acesta a menționat că gruparea reușea să adune zilnic aproximativ 150.000 de dolari de la victimele naive. Mai mult, unora dintre acestea li se cerea să cumpere online vouchere cadou de la diverse companii, sub pretextul scutirii de taxe, și să comunice codurile prin telefon. Escrocii foloseau apoi datele pentru a-și cumpără diverse bunuri.

În total, americanii naivi au fost „ușurați” de peste 50 de milioane de dolari.

Anchetatorii au menționat că aproximativ 70% din sumele furate prin intermediul acestei metode au ajuns în India, restul intrând în posesia unor complici din Statele Unite.

Dimensiunea rețelei este estimată la aproximativ 600 de persoane care conlucrau strâns pentru a-i înșela pe americani.

„Anchetăm toate persoanele implicate în această operațiune, inclusiv pe cei care s-au dat drept inspectori fiscali”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Poliției din Mumbai.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...