19:44:11 25.04.2024
Stiri

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, întâlnire la HOTAR cu premierul Pavel Filip: Chișinăul și Kievul construiesc un punct comun de trecere a frontierei cu sprijinul UE

Politică 07.10.2016 19:04 Vizualizări1406 Autor: Ziarul National
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, întâlnire la HOTAR cu premierul Pavel Filip: Chișinăul și Kievul construiesc un punct comun de trecere a frontierei cu sprijinul UE gov.md


La Planaca urmează a fi construit un punct comun moldo-ucrainean de terecere a frontierei, cu sprijinul Uniunii Europene.

Astăzi, premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, s-au întâlnit la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, unde au făcut anunțul.

„Punctul Palanca este un simbol al prieteniei și bunei înțelegeri dintre țările noastre. Am decis ca, împreună cu Uniunea Europeană, să construim aici un punct comun de trecere a frontierei”, a declarat președintele Ucrainei.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că părțile au convenit, în cadrul proiectului Parteneriatului Estic, cu susținerea Uniunii Europene, să construiască pe acest segment un punct modern de traversare a frontierei, dotat cu cele mai performante echipamente. Uniunea Europeană va aloca fondurile necesare, iar echipele de grăniceri din R. Moldova și Ucraina vor asigura o trecere rapidă și fără probleme a frontierei.

Pavel Filip a spus că, odată cu lansarea acestui proiect, nu vor mai fi rânduri, iar procedurile de control vamal vor fi efectuate foarte rapid.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md