Angela Merkel ridică tonul la Rusia: Ce pregătesc nemții pentru acțiunile militare ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel a insistat vineri ca Rusia să îşi folosească influenţa pe lângă guvernul sirian pentru a pune capăt bombardamentului devastator la Alep, în timp ce guvernul de la Berlin a deschis calea unor eventuale sancţiuni contra Moscovei pentru rolul ei în conflict, relatează Reuters.

În unele dintre cele mai severe comentarii pe care le-a făcut până în prezent, Merkel a declarat că nu există nicio bază în dreptul internaţional pentru bombardarea spitalelor, iar Moscova ar trebui să îşi folosească influenţa pe lângă preşedintele sirian Bashar al-Assad pentru a pune capăt bombardamentelor contra civililor.

„Rusia are o mare influenţă asupra lui Al-Assad. Trebuie să punem capăt acestor crime atroce”, le-a declarat Merkel membrilor partidului ei la Magdeburg. Ea nu s-a referit direct la sancţiuni, dar a spus că comunitatea internaţională trebuie să facă tot posibilul pentru a opri luptele şi pentru a asigura livrarea de ajutoare către civili.

Într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, a refuzat să excludă impunerea unor eventuale sancţiuni contra Rusiei pentru rolul ei în conflict, dar a declarat că principala prioritate a Berlinului rămâne încetarea focului, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia civilă.

Seibert a mai spus că oficialii occidentali au discutat despre conflictul sirian miercuri la Berlin şi aceste discuţii continuă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a declarat reporterilor miercuri că nu au existat propuneri oficiale de a impune sancţiuni Rusiei pentru rolul ei în Siria, dar că subiectul a primit o atenţie tot mai mare în ultimele zile.

Printre altele, Ministerul de Externe rus a anunţat, citat de Reuters, că şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, au discutat telefonic vineri situaţia din Siria.

Ei au declarat că sunt gata să studieze propunerile emisarului Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, de a-i escorta pe combatanţii ex-Frontului Nusra afară din oraşul Alep, informează agerpres.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...