Circa 70 mii de țigări de contrabandă, ascunse într-un tren de marfă ce venea din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră moldoveni, colegii lor din România, precum și cu reprezentanții organelor vamale, au reținut, în seara zilei de ieri, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați feroviar, un lot de 3460 pachete de țigări. Produsele de tutungerie erau ascunse în încărcătura de minereu de fier din vagonul unui tren de marfă, de pe ruta „Reni-Galați”.

Astfel, aseară, în jurul orei 21.00, în timpul verificării perimetrului de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Giurgiulești-1”, patrula mobilă a observat, un grup de persoane necunoscute. Acestea au fost surprinse în timp ce încarcau trei saci voluminoși în garnitura de tren de tip deschis, care staționa pe teritoriul R. Moldova. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră române despre presupusa încălcare, cu indicarea numărului garniturii de tren suspecte.

În rezultat, în jurul orei 22.30, autoritățile române au supus unui control fizic detaliat toate vagoanele trenului marfar, ajuns pe teritoriul României. Deoarece la unul din vagoane echipa de control a observat o modificare a configuraţiei încărcăturii, a fost îndepărtată o păarte din minereu, iar la o adâncime de aproximativ 20 de cm au fost descoperiţi trei saci de rafie înveliţi în folie neagră de plastic, în care era o cantitate totală de 69.200 de ţigarete (3.469 pachete) de diferite mărci. Țigaretele au fost confiscate, iar agentul de tranzit al Căilor Ferate Moldova a fost sancţionat contravenţional.

Cercetările în acest caz continuă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...