Laborator modern pentru elevii unei școli profesionale din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un laborator de lăcătușărie renovat și dotat cu utilaj și tehnică performantă a fost inaugurat astăzi în cadrul Școlii Profesionale nr. 9 din Chișinău. Atelierul a fost utilat în cadrul proiectului CONSEPT al Fundației Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova.

În acest atelier vor fi instruiți elevi de la meseriile electrogazosudor-montator, electrician și mecanic auto. Aceștia vor putea aplica în practică cunoștințele obținute în cadrul orelor teoretice, iar lecțiile vor deveni cu adevărat practice.

Potrivit Ministerului Educației, în cadrul proiectului CONSEPT participă 20 de școli profesionale și 2 Centre de Excelență. Pe lângă renovarea atelierelor și dotarea cu echipament modern, instituțiile beneficiază de sprijin pentru instruirea profesorilor, evaluare, actualizarea conținuturilor și materialelor didactice, precum și realizarea planurilor de dezvoltare strategică.

La ȘP nr. 9 din Chișinău își fac studiile 661 de elevi la șapte meserii.

Recent instituția a primit utilaj performant ca parte a unui grant oferit de Guvernul Japoniei, prin care au fost donate mese de lăcătușărie, strunguri, aparate de măsurare a curentului electric și tensiunii și altele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...