Într-un sat din Găgăuzia „s-au terminat alegătorii”: Un pretendent la funcția de deputat nu poate colecta semnături

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un caz curios s-a produs în satul Chioselia Rusă, raionul Comrat. În această localitate, unul dintre pretendenții la funcția de deputat în Adunarea Populară nu poate colecta 100 de semnături în sprijinul său, pentru că aproape toți locuitorii satului deja și-au dat votul pentru un alt candidat.

Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, scrie gagauzinfo.md. „La comisie s-a adresat deputatul Eduard Smirnov. El a spus că unul dintre concurenți nu poate colecta un număr suficient de semnături în legătură cu faptul că un alt pretendent a adunat toate semnăturile și pentru el nu au rămas semnături”, a spus președintele CEC, Ivan Comur.

În primul tur al alegerilor locale din 2015, în Chioselia Rusă au votat 352 persoane din 597 de localnici înscriși în listele electorale. Acum satul aproximativ 600 de alegători. Pentru a obține statutul de candidat înregistrat, pretendentul trebuie să adune nu mai puțin de 100 de semnături.

„Problema cu semnăturile în localitățile mici într-adevăr există, dar cum să o rezolvăm – nu este clar, deoarece legislația nu prevede astfel de cazuri”, a spus membrul Comisiei, Ilia Ciolac.

Alegerile deputaților în Adunarea Populară din autonomie vor avea loc pe 20 noiembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...