(SONDAJ) Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 5 partide ar accede în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 5 partide ar accede în Parlament, arată datele unui sondaj realizat de către International Republican Institute.

Pe prima poziție s-ar situa Partidul Socialiștilor, pentru care și-au exprimat opțiunea de vot 26% dintre participanții la sondaj.

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr ar acumula câte 12%, fiind urmate de Partidul Democrat, cu 11%.

În Parlament ar mai accede Partidul Nostru, condus de către Renato Usatîi pentru care și-au exprimat opțiunea de vot 8% din respondenți.

Sub pragul electoral s-ar situa PCRM (5%), PPEM (3%) și PL (1%). 12% nu exprimat o opțiune de vot, iar 4% au menționat că nu vor participa la alegeri.

t5r

În schimb, cel mai activ partid din Republica Moldova este, de departe, PSRM. 60% din participanții la sondaj au menționat că în regiunea în care locuiesc au văzut reprezentanți ai socialiștilor. 24% spun că au văzut reprezentanți ai PD, 16% ai Partidului Nostru și 11% ai Platformei Demnitate și Adevăr.

Cattura

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 1-23 septembrie, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...