La Chişinău ar putea fi deschisă reprezentanța Rosselihoznadzor-ului

Ministrul Agriculturii Eduard Grama i-a propus omologului său rus crearea la Chișinău a unei reprezentanțe a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară Rosselihoznadzor.

Propunerea a fost lansată în cadrul unei întrevederi a ministrului Eduard Grama cu omologul rus Alexander Tkachev din Moscova. Oficialul moldovean se află, în perioada 3-7 octombrie,  într-o vizită de lucru în Federaţia Rusă.

Eduard Grama a explicat că reprezentanţa va facilita relațiile comerciale dintre țări și ar simplifica procedurile de logistică pentru agenţii economici exportatori de producţie agricolă din Republica Moldova. “De asemenea, prezența experților ruși la Chișinău ar garanta calitatea produselor moldovenești care ajung pe piața Federației Ruse”, a menţionat oficialul.

Potrivit unei note a Miinisterului Agriculturii, părțile au discutat despre exportul produselor moldovenești pe piața Federației Ruse, în special exportul de fructe și vin. Oficialii au avut un schimb de opinii în ce privește sectoarele prioritare de dezvoltare a agriculturii din ambele țări, printre acestea fiind horticultura și zootehnia.

Ministrii au menționat importanța schimbului de experiență între specialiștii moldoveni și ruși inclusiv pe domeniul subvenționării și identificării noilor instrumente de sprijin a producătorilor agricoli.

De asemenea, delegaţia Republicii Moldova a participat la deschiderea oficială a Expoziției „Золотая осень”, unul din cele mai importante evenimente din domeniul agrar, organizate în Rusia în ajunul zilei lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.