23:28:56 23.04.2024
Stiri

„Rosselhoznadzor”-ul de la Moscova și-ar putea deschide o FILIALĂ la Chișinău. De unde vine propunerea

Economie 06.10.2016 16:25 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
„Rosselhoznadzor”-ul de la Moscova și-ar putea deschide o FILIALĂ la Chișinău. De unde vine propunerea abnews.ru


Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a propus reprezentanților Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor” din Federația Rusă să-și deschidă o reprezentanță la Chișinău.

Grama a lansat propunerea în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Moscova cu omologul său rus, Alexander Tkachev, și cu directorul adjunct al Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”, Iulia Shvabauskene.

Crearea la Chișinău a unei reprezentanțe a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor” ar facilita, a spus Grama, relațiile comerciale dintre R. Moldova și Federația Rusă și ar simplifica procedurile de logistică pentru producătorii din țara noastră. De asemenea, prezența experților ruși la Chișinău ar garanta calitatea produselor moldovenești care ajung pe piața Federației Ruse.

Un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare arată că oficialii au mai discutat despre exportul produselor moldovenești pe piața Federației Ruse, în special exportul de fructe și vin. Amintim că Moscova a impus embargo la importul acestor produse din R. Moldova, în ajunul semnării de către țara noastră a Acordului de asociere cu UE, în 2014.

„Oficialii au avut un schimb de opinii în ce privește sectoarele prioritare de dezvoltare a agriculturii din ambele țări, printre acestea fiind horticultura și zootehnia. Ministrii au menționat importanța schimbului de experiență între specialiștii moldoveni și ruși inclusiv pe domeniul subvenționării și identificării noilor instrumente de sprijin a producătorilor agricoli”, cităm din același comunicat.

Menționăm că Eduard Grama efectuează o vizită în Federația Rusă în perioada 3 - 7 octombrie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md