Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reparaţie a străzilor din capitală

   1854

Primăria municipiului Chişinău informează despre finalizarea lucrărilor de reparație a străzii Grenoble din capitală, tronsonul cuprins între str. Costiujeni și str. Valea Crucii. Lucrările de reabilitare a părții carosabile au costat 5,2 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal. 

Reabilitarea acestui tronson pe o suprafață de circa 18 mii metri pătrați de carosabil au constat în frezarea și restabilirea stratului de uzură, parțial a stratului de egalizare și schimbarea bordurilor. Urmează în continuare să fie amenajate trotuarele pe anumite porțiuni de stradă și aplicat marcajul rutier.

De asemenea, de către serviciile municipale specializate au fost reabilitate alte 2 străzi din capitală pentru care au fost valorificate în total circa 13 milioane lei din bugetul municipal. Astfel, pe strada Miorița s-au executat lucrări de reparație a părții carosabile pe o suprafață de circa 23 mii metri pătrați, iar pe strada Grădina Botanică, tronsonul cuprins între bd. Dacia - str. Lunca Bâcului s-au reabilitat peste 24 mii metri pătrați de drum.   

Menționăm că în cadrul campaniei de reabilitare a infrastructurii rutiere din capitală, de către Regia „Exdrupo" se efectuează în prezent și lucrări de reparație în curțile de blocuri, care constau în excavarea și nivelarea terenurilor, ridicarea la cote a gurilor de canalizare, montarea bordurilor și asfaltarea căilor de acces.  

       
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău