Astfel, Platforma DA vine cu un apel către cetăţenii Republicii Moldova să documenteze toate ilegalităţile şi să expedieze materiale foto şi video pe adresa: [email protected] sau să comunice aceste cazuri la numărul de telefon 069492201.

„În ultimele zile, primim tot mai multe semnale că Partidul Democrat, prin intermediul structurilor sale de partid şi nu numai, a lansat o amplă campanie de dezinformare şi manipulare a cetăţenilor, încălcând flagrant legislaţia electorală. Reprezentanţii acestei grupări distribuie în toate raioanele ţării pliante cu conţinut mincinos şi murdar la adresa candidatului la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase, şi a echipei Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Aceste acţiuni ilegale sunt parte a campaniei de denigrare a lui Andrei Năstase, organizată de către structurile lui Plahotniuc, tocmai şi anume în perioada în care se desfăşoară cel de-al doilea sondaj de opinie privind desemnarea unui candidat unic al opoziţiei democratice şi antioligarhice la funcţia de preşedinte al ţării”, se arată în comunicatul Platformei DA.

Totodată, reprezentanţii Platformei vine cu un mesaj şi către presă: „Ne adresăm şi presei independente să se implice în demascarea campaniei de denigrare a liderului „Platformei Demnitate şi Adevăr” şi sabotare a alegerilor prezidenţiale şi să informeze cetăţenii despre posibilitatea de a contribui la stoparea acestor acţiuni ilegale”.

Platforma Demnitate şi Adevăr a anunţat că a sesizat Comisia Electorală Centrală şi Procuratura Generală şi are nevoie de cât mai multe probe „care să demonstreze cu prisosinţă implicarea directă în acest joc murdar a Partidului Democrat şi a acoliţilor săi. Conform legislaţiei electorale, pentru astfel de acţiuni, candidatul PD trebuie exclus din cursa electorală”.

În acelaşi timp, membrii PPDA se adresează instituţiilor internaţionale care monitorizează desfăşurarea campaniei electorale: „Luaţi atitudine faţă de această încălcare gravă a normelor democratice. Chemăm instituţiile competente să nu tărăgăneze investigarea, să nu facă jocul puterii şi să tragă la răspundere pe cei care au produs şi distribuie aceste materiale ilegale, calomnioase şi denigratoare”.