Şapte producţii româneşti vor putea fi vizionate în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, între 20 și 23 octombrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şapte producţii româneşti vor putea fi văzute în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău. Evenimentul va avea loc între 20 şi 23 octombrie, la Cinema Odeon.

Organizatorii evenimentului, Asociaţia Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova Alternative Cinema şi Casa de producţie ROVA Film (România), informează că cel mai nou lungmetraj al lui Cristi Puiu, „Sieranevada”, va putea fi văzut în premieră în Republica Moldova, în prezenţa regizorului, care de asemenea va oferi un master-class deschis publicului, în care va vorbi despre filmele sale, scrie IPN.

Laureatul Premiului Special al Juriului la Festivalul de la Locarno, „Inimi cicatrizate”, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, va avea parte de o proiecţie specială, în prezenţa tânărului actor Lucian Teodor Rus, interpretul personajului principal.

A doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău îi va avea ca invitaţi speciali pe cunoscutul actor Alexandru Papadopol şi regizorul Andrei Cohn. Regizorul Marian Crişan îşi va prezenta cel mai nou film, thrillerul „Orizont”, selectat în 2015 în competiţia internaţională a Festivalului de la Tallinn.

Prezentat la începutul anului în secţiunea Forum a prestigiosului Festival de la Berlin, unde a obţinut premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă, „Ilegitim” va putea de asemenea fi văzut în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chişinău.

A doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc aduce la Chişinău şi noul film al regizorului Cătălin Mitulescu, „Dincolo de calea ferată”, câştigător în acest an al unui premiu special la Festivalul de la Karlovy Vary.

Spectatorii din Republica Moldova vor putea să vadă şi „Dublu”, debutul tinerei regizoare Catrinel Dănăiaţă. Ediţia din acest an va oferi publicului şansa să vadă clasicul „La Moara cu noroc” (1955), regizat de Victor Iliu.

Intrarea la toate proiecţiile şi la masterclass-uri este liberă în limita locurilor disponibile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...