17:22:55 24.04.2024
Stiri

CAMPANIE // Se caută părinți pentru copii orfani cu vârsta de până la trei ani și pentru micuții cu dizabilități

Social 04.10.2016 19:41 Vizualizări1174 Autor: Ziarul National


Douăzeci de familii din R. Moldova au ocazia să ofere un cămin, dragoste și grijă pentru copiii orfani cu vârsta de până la trei ani și copiilor cu dizabilități în patru localități-pilot.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova șiCCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, reprezentant al Hope and Homes for Children Marea Britanie, au lansat astăzi o campanie națională de recrutare a asistenților parentali profesioniști.

Campania „TU TE-AI NĂSCUT ÎN SUFLETUL MEU” își propune să sensibilizeze opinia publică și să crească numărul serviciilor sociale pentru copiii rămași fără îngrijire părintească prin recrutarea noilor asistenți parentali pentru copii de vârstă fragedă și cei cu dizabilități.

În total, vor fi identificați peste 60 de doritori de a deveni asistenți parentali profesioniști, care vor fi evaluați, selectați și ulterior instruiți și aprobați.

În cadrul campaniei, vor fi produse și difuzate în mass media tradițională și online spoturi video și radio, iar în transportul și locurile publice vor fi plasate postere menite să recruteze noi doritori de a deveni asistenți parentali profesioniști și vor fi organizate mai multe evenimente în cele patru raioane-pilot: Bălți, Drochia, Dondușeni și Glodeni.

Datorită reformelor din ultimii zece ani, numărul copiilor din instituțiile rezidențiale din R. Moldova s-a redus de peste cinci ori: de la 11, 5 mii la circa două mii. Totuși, o mare parte din copiii care încă mai cresc în instituții sunt copii cu dizabilități și copii de vârstă fragedă.

Potrivit datelor MMPSF, în Moldova actualmente există 445 de familii de asistenți parentali profesioniști și părinți educatori, în care cresc 981 de copii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md