„Nu este un preşedinte al poporului, dar al cuiva personal. Nu oamenii trebuie să-l întoarcă, dar ce-i care l-au furat. Ei sunt vinovaţi, ei să-l întoarcă”. „Noi şi aşa trăim săraci, supravieţuim în ţara asta”. „Oamenii nu au de unde să întoarcă. Şi aşa nu au de unde să plătească nici măcar serviciile comunale” - au fost comentariile cetăţenilor.

Promulgarea pachetului de legi a fost aspru criticată şi de reprezentanţii Centrului Expert-Grup. Membrii organizaţiei spun că a fost comis un act de injustiţie socială, iar procesul decizional a fost nedemocratic şi lipsit de transparenţă. Iar oficiul Avocatului Poporului a anunţat că ar putea recurge la pârghiile legale pentru a asigura apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

Între timp, socialiştii au depus deja o sesizare la Curtea Constituţională, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a eşuat, întrucât şedinţa Parlamentului nu a avut cvorum.

Într-o postare pe un site de socializare, şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a calificat decizia preşedintelui ţării drept o crimă împotriva propriului popor.

Acum o săptămână, Cabinetul de miniştri şi-a asumat răspunderea pentru proiectul care pune miliardul furat pe umerii cetăţenilor. Astfel, cele peste 13 miliarde de lei oferite băncilor falimentare vor fi restituitele, în următorii 25 de ani, din impozitele contribuabililor. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.