Cei mai buni pedagogi din țară s-au ales cu premii, de Ziua internațională a lucrătorului din învăţământ

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei mai buni pedagogi din țară s-au ales cu premii, în ajunul Zilei internaționale a lucrătorului din învăţământ. Aceștia au fost premiați în cadrul unei festivități la care au participat peste 1000 de cadre didactice și manageri de la instituții de învățământ din toate raioanele.

La eveniment au fost înmânate premiile învingătorilor ediției a X-a a Concursului republican „Pedagogul anului”.
La categoria „Educatorul anului 2016”, primul loc a fost obținut de Cristina Aparatu de la Instituția preșcolară nr. 143 din mun. Chișinău.

„Învățătorul anului 2016” a devenit Viorica Morcov de la Liceul Teoretic „George Călinescu” din capitală.
„Profesorul anului 2016” a fost desemnată Valentina Boboc, profesoară de istorie și educație civică, Liceul Teoretic „Natalia Dadiani”, mun. Chișinău.

La ediția a X-a a concursului au participat 1100 cadre didactice de la instituțiile de învățământ general din toată republica. Competiția s-a desfășurat în trei etape: locală, raională/municipală și republicană. Pe lângă titlul de „Educatorul anului”, „Învăţătorul anului” sau „Profesorul anului”, învingătorii etapei republicane primesc gradul didactic următor celui pe care îl deţin, un premiu bănesc în sumă de 50000 lei și Diploma Ministerului Educației.

La momentul actual în sistemul de învățământ preuniversitar sunt 42110 cadre didactice, dintre care 12575 cadre didactice din învățământul preșcolar, iar 29535 din învățământul primar și secundar general. Numărul cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic secundar și postsecundar constituie 4227 persoane. În învățământul superior activează 5305 cadre didactice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...