Social

Copiii din încă patru raioane vor primi consiliere în cadrul programului PANDA

Consultantul pentru participarea copiilor din cadrul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, Natalia Semeniuc, a declarat că programul este construit în jurul trăirilor şi necesităţilor copilului şi nu ale persoanei dependente de alcool. Acesta conţine o serie de aspecte legate de factorii protectori ai familiei. La program participă gratuit copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani, grupaţi pe patru categorii de vârstă, dar şi părtele care nu e dependent de alcool.

Natalia Semeniuc a precizat că anterior se punea accentul pe consumatorii de alcool şi mai puţin pe cei din anturajul lor, care au de suferit. Acum programul vine să-i ajute pe cei din urmă să facă faţă situaţiilor complicate. Pe parcursul a 15 săptămâni consecutive, participanţii sunt antrenaţi în diverse activităţi educative şi pot beneficia, de asemenea, de asistenţă în cadrul şedinţelor individuale sau de grup.

Programul este aplicat începând cu anul 2015 în raionul Orhei, iar din februarie 2016, programul a fost extins şi în raioanele Făleşti, Ungheni, Teleneşti şi Călăraşi, ca parte a programelor de prevenire primară din cadrul Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii. Până în prezent, de acest program au beneficiat 170 de copii.

Programul PANDA este realizat cu suportul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Educaţiei şi 10 raioane beneficiare, cu susţinerea financiară a USAID.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *