Percheziții la Consulatul Siriei la Chișinău! Cine este vizat

Fratele consulului Siriei la Chișinău este documentat de ofiţerii anticorupţie şi procurori în cadrul unui dosar de corupţie. Acesta este bănuit de trafic de influenţă şi extorcare de mită de la o locuitoare a capitalei, căsătorită cu un sirian.

Potrivit denunţătorului, tânărul i-ar fi dat asigurări că poate obţine viză în Republica Moldova pentru rudele soţului ei contra 1900 de euro. El ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai Biroului Migraţiune şi Azil și că-i poate determina să perfecteze setul de documente. 

Ofițeri ai CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat azi acţiuni de urmărire penală în incinta Consulatului onorific al Siriei la Chişinău. Bărbatul a fost prins în flagrant. 

Consulul onorific al Siriei a fost audiat, în prezenţa avocatului său şi a interpretului, iar la domiciliul fratelui acestuia, bănuit de trafic de influenţă, se desfăşoară percheziţii. Consulul este bănuit de complicitate. El a refuzat să dea depoziţii, folosindu-se de dreptul său legitim şi invocând că se simte rău.

Operațiunea este sprijinită de Serviciul Informaţii şi Securitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.