(video) Irina Străjescu, despre Zodia Vărsătorului și necesitatea schimbării percepției despre învățământ

Irina Străjescu
Foto: Facebook.com / IgniteChisinau

Irina Strajescu a absolvit facultatea de Programare și Tehnologii Informaționale la UTM, a facut un MBA, lucrează în calitate de Director de Comunicare la Moldcell și acum face masterat în Psihologie clinică. Irina e pasionată de psihologie și astrologie, iar în cadrul Ignite Chișinău a discutat despre schimbările ce trebuie să aibă loc în domeniul educației, dar și despre trecerea de la o epocă la alta.

„Timp de 2000 de ani, omenirea a trăit în epoca peștelui, care a început odată cu aparția creștinismului, și nu în zadar simbolul tuturor creștinilor a fost peștele. Însă, acum în anii 2000, omenirea a intrat într-o nouă epocă, care se numește Epoca Vărsătorului”, menționează Irina.

Diferența dintre cele două epoci este determinată de specificul planetelor care guvernează cele două semne: peștele – planete Neptun, vărsătorul – planeta Uranus.  Planeta Neptun este o planeta iluziilor, a artei, muzicii, fotografiei, dar și a drogurilor, alcoolului etc. Cel de-al doilea principiu al planetei Neptun este dragostea lipsită de egoism. La rândul său, Uranus este planeta revoluției, a transformărilor care se întâmplă brusc, o planetă a individualității, originalității și libertății. Uranus a apărut pe timpul Revoluției Franceze și tot atunci a apărut și electricitatea, de aceea Uranus răspunde de tot ce e legat de progres tehnologic.

„În epoca peștelui, informația a fost accesibilă doar celor aleși: preoților, profesorilor, medicilor și nu putea fi verificată, acum însă aceasta este accesibilă tuturor și poate fi supusă verificării. În Epoca Peștelui, bărbații dominau, acum aceștia sunt egali cu femeile. Tot în epoca peștelui, omul se năștea păcătos, iar acum – armonios. Noi, cei născuți înainte de anul 2000, facem parte din Epoca Peștilor, pentru că am fost crescuți și educați în această epocă. Copii noștri sunt născuți în Epoca Vărăstorilor, însă educați conform principiilor din Epoca Peștilor. Între noi este o prăpastie. Când eram mici, noi citeam și asta era unica sursă de informați și plăcere, însă acum sunt mutiple surse de informare, așa că trebuie să îi lăsăm pe copii să găsească informația de unde vor ei”.

Irina consideră că menirea școlilor trebuie să fie de a identifica și dezvolta talentul individual al fiecărui copil. Copiii nu trebuie să fie înscriși în școli după criteriul vârstei, ci conform talentelor și înclinațiilor copiilor.

Talentul unui copil poate fi descoperit doar prin cunoaștere, iar rolul profesorilor trebuie să se rezume la îndrumare și îndemn pentru dezvoltare. Totodată, nu trebuie să uităm și de edezvoltarea fizică, or fără un corp sănătos,nu putem vorbi de o minte sănătoasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente