Doi bărbaţi din Drochia, reținuți! Au cerut 40 mii lei pentru a influenţa un judecător ca să scape un inculpat de închisoare

Doi bărbaţi din Drochia au fost reținuți dumunică seara, 2 octombrie, de ofiţerii şi procurorii anticorupție, fiind bănuiţi de trafic de influenţă. Aceasta după ce ar fi cerut de la un bărbat acuzat de şantaj 40 mii de lei ca să-l scăpe de închisoare.

Potrivit denunțătorului, bărbaţii, susținând că au influenţă asupra judecătorului din cadrul Judecătoriei Drochia, care examinează o cauză penală de învinuire pentru șantaj, ar fi pretins 40 000 de lei pentru a-l determina pe magistrat să adopte o sentință non privativă de libertate în privința inculpatului.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, cei doi au fost prinși în flagrant delict, după primirea sumei de 40 000 de lei, transmisă sub controlul CNA.

Suspecţii au fost recunoscuţi în calitate de bănuiți şi reținuți pe un termen de  72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Actualmente, se întreprind acțiuni în vederea elucidării circumstanțelor cazului şi identificării tuturor persoanelor implicate. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.