07:37:51 16.04.2024
Stiri

Cine a câștigat în acest an „Polobocul de Aur 2016”

Economie 02.10.2016 19:36 Vizualizări1982 Autor: Ziarul National
Cine a câștigat în acest an „Polobocul de Aur 2016”


Învingătorii concursului „Polobocul de Aur 2016” au fost premiați astăzi, în cadrul Zilei Naționale a Vinului.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” pentru cel mai bun vin alb tânăr din soiuri tehnice i-a revenit Ion Vasluian din orașul Căușeni, pentru cel mai bun vin roșu tânăr din soiuri tehnice - lui Ion Nicolenco, tot din Căușeni, iar pentru cel mai bun vin roze - Svetlanei Gogu din orașul Căușeni.

La categoria vin tânăr din soiuri hibride, cel mai bun vin alb a fost declarat cel al lui Tudor Arhip din Sadova, raionul Călărași, cel mai bun vin roșu - al lui Ion Radu din satul Romanovca, raionul Ungheni.

Pemiul pentru vin de casă din anii trecuţi păstrat mai mult de un an l-a câștigat Timofei Pogor din Văsieni, raionul Ialoveni, pentru cel mai bun vin alb, iar cel pentru cel mai bun vin roșu - Iulian Iurco din Căușeni.

Cel mai bun vin alb de desert a fost declarat cel al lui Mihail Sava din Costești, raionul Ialoveni, iar roșu - al lui Ilia Bejenari din satul Gaidar, Ceadâr-Lunga.

Doi vinificatori Vasile Nichiforenco din Bender și Anatolie Patrașcu din Bălți au luat premii speciale pentru vinurile pe care le-au prezentat la concurs.

Concursul este organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă, a-i remarca pe cei mai buni producători, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experiență între producătorii autohtoni de vinuri.

La ediția din acest an a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur au concurat peste 600 de vinuri de casă, 110 dintre care au ajuns la etapa republicană.

Sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului”, sărbătorită în centrul capitalei timp de două zile, s-a încheiat astăzi cu un concert susținut de formațiile „Akord”, „Alex Calancea Band” cu prietenii: Guz, Tania Cerga, Alex Manciu, precum și Natalia Barbu. Spectacolul a umplut cu mii de vizitatori Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, iar cei care au venit să descopere Vinul Moldovei s-au distrat pe cinste.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md