Tot peste 25 de mii de accesări a acumulat şi comentariul avocatului Ilia Novikov privind cazul Veaceslav Platon. Potrivit apărătorului, acest caz va avea repercusiuni atât în Moldova, cât şi în Ucraina şi Rusia. Avocatul a mai spus că acest dosar este unul dintre cele mai dificile pe care le-a avut, subliniind faptul că după ce a aflat mai multe despre acest caz s-a confruntat cu încălcări grave ale legii.

Multe accesări a avut şi ştirea despre faptul că victimele atacurilor raider, Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, deposedaţi de oligarhul Vladimir Plahotniuc de acţiunile de la Banca de Economii, vor depune mărturii în cadrul investigaţiilor lansate de serviciile federale din Statele Unite. În câteva zile, ştirea a fost citită de aproape 20 de mii de ori.

Cu peste 19.000 de vizualizări, în top intră şi ştirea despre eşecul suferit de PD la Hânceşti, unde colegii de partid ai lui Marian Lupu au fost întâmpinaţi de localnici cu lozincile „Hoţii!” şi „Miliardul înapoi!”.

O altă ştire de top, citită de peste 18 mii de ori, se referă la analistul politic de la Bucureşti Armand Goşu, cunoscut la Chişinău în special pentru comentariile dure la adresa regimului oligarhic şi a lui Vladimir Plahotniuc. Or, în urma opiniilor exprimate şi a mai multor articole cu referire la situaţia reală din politica moldovenească, reputatul analist s-a pomenit atacat de unele voci de la Bucureşti, fiind numit spion rus. „Să spui aici, la Bucureşti, că miza la Chişinău şi în RM e eliminarea oligarhului controversat Plahotniuc generează anumite emoţii. Nici eu, nici colegi de-ai mei nu vrem să lăsăm ca această operaţiune foarte dubioasă de manipulare a opiniei publice din România în favoarea lui Plahotniuc să continue la Bucureşti”, a comentat Armand Goşu.

Printre cele mai citite săptămâna aceasta, cu peste 16.000 de accesări, este şi ştirea despre rezoluţia Congresului SUA privind RM. Rezoluţia a fost propusă, la solicitarea lui Andrei Năstase, de către congresmanul Randy Weber (Republican din Texas) şi congresmanul Trent Franks (Republican din Arizona) în Camera Reprezentanţilor din SUA. Documentul încurajează suportul american şi cooperarea cu Moldova pentru lansarea de reforme sociale, economice şi politice şi cere să se organizeze alegeri prezidenţiale libere, echitabile şi democratice în Moldova la sfârşitul lunii octombrie.              

O altă ştire care a captat interesul cititorilor este despre sutele de documente publicate pe internet, care ar dezvălui schemele ilegale ale oligarhului Vladimir Plahotniuc prin intermediul companiilor offshore. În documentele apărute figurează informaţii despre zecile de companii offshore care i-ar aparţine lui Plahotniuc, despre Finpar Invest SRL, cea mai veche companie a familiei oligarhului, dar şi nume ale actualilor şi foştilor demnitari de stat, care ar fi primit recompense din partea lui Plahotniuc. Ştirea a fost citită de peste 16 mii de ori.

Printre cele mai citite, cu peste 15.500 de accesări, a fost ştirea despre decizia Guvernului Filip de a-şi asuma răspunderea pentru un proiect de lege prin care miliardul de dolari furat de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank este pus pe seama cetăţenilor. Potrivit proiectului, Ministerul Finanţelor va emite şi va transmite BNM obligaţiuni de stat în sumă de peste 13 miliarde de lei, pe un termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de 5% anual. Cifra reprezintă suma creditelor de urgenţă acordate în 2014 şi 2015 de BNM celor trei bănci care ulterior au falimentat.                                                   

Topul se încheie cu o altă ştire referitor la companiile offshore controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Mai exact, este vorba despre declaraţia fostului şef din cadrul CNA Mihail Gofman, care spune că miliarde de lei sunt ratate anual din cauza conducerii RM, care, în 2013 a blocat o iniţiativă a sa privind introducerea unei taxe fiscale unice pentru rulajele efectuate între companiile moldoveneşti şi cele din offshore. „Aceşti bani sunt în buzunarul lui Plahotniuc-Ulinici&Co”, spune Gofman, în ştirea citită de peste 15.000 de ori.