La Libăria Congresului SUA a fost sărbătorită Ziua Independenței a Republicii Moldova/ FOTO

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în SUA, a oferit o recepție la Washington, cu ocazia a 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Librăria Congresului SUA, în prezența oficialilor guvernamentali, unor importante personalități politice americane și a reprezentanților diasporei naționale.

În mesajul de salut adresat participanților la eveniment, Andrian Candu a menționat că cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova au fost marcați de mai multe provocări, depășirea cărora a luat timp și efort.

congres2La rândul său, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, Bridget Brink a salutat reformele la care s-a angajat guvernarea de la Chișinău și a încurajat coaliția de guvernare să continue în implementarea reformelor benefice pentru cetățeni.

”SUA susține progresele asumate de Republica Moldova. Pe parcursul celor 25 de independență Republica Moldova a depus eforturi pentru a deveni o țară mai prosperă și mai democratică, în beneficiul cetățenilor. Salutăm acțiunile pozitive ale guvernării de la Chișinău și reformele demarate pentru a-i asigura Republicii Moldova un viitor european”, a declarat Bridget Brink.

Și congresmanii David Price si Joseph Pitts au transmis mesaje de susținere pentru Republica Moldova.

congres1Prezent la eveniment, Adjunctul Asistentului Departamentului Apărării, Michael Carpenter a apreciat participarea exemplară a militarilor moldoveni în misiuni de menținere a păcii, subliniind suportul oferit de SUA în organizarea studiilor și a cursurilor de calificare pentru geniști și ingineri. Și fosta Ambasadoare a SUA în Republica Moldova, Pamela Smith a participat la recepție, adresând un mesaj de felicitare cetățenilor moldoveni, rostit în limba română.

Atmosfera de sărbătoare de la eveniment a fost întregită de un ansamblu folcloric, format din moldovenii din diasporă, stabiliți cu traiul în SUA, care le-a oferit oaspeților americani un spectacol de cântece și dansuri populare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.