Iohannis către studenții moldoveni: Eforturile de integrare ale Republicii Moldova sunt strâns legate de consolidarea statalității

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a spus astăzi studenților de la Universitatea de Stat că “eforturile de integrare ale Republicii Moldova sunt strâns legate de consolidarea statalității”.

“Pentru noi, sprijinul acordat Republicii Moldova nu se rezumă doar la cel instituțional. Este vorba despre o adâncire a cooperării pe toate planurile a relațiilor economice, a dialogului cultural și politic, nu doar la nivel de stat, ci și între comunitățile locale. De asemenea, trebuie să sprijinim proiectele care conduc la creșterea independenței energetice a Republicii Moldova pentru ca acest stat să devină independent până la capăt”, a spus Iohannis.

Președintele României a făcut referire, în cadrul întâlnirii cu studenții, la conflictul din Ucraina. “Trăim vremuri tulburi. Chiar la granițele noastre. O perspectivă care complică și mai mult strădaniile Republicii Moldova. Cred că în actualul context regional, marcat de instabilitate, este de datoria României, să contribuie la garantarea perspectivei europene a Republicii Moldova”, a spus acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.