Primul incident important s-a petrecut după start, atunci când Sebastian Vettel a frânat târziu în virajul 1 şi s-a atins cu Nico Rosberg. În incident a fost atras şi olandezul Max Verstappen. Vettel a abandonat la scurt timp, însă ceilalţi doi au continuat şi au păstrat şanse bune la clasări pe podium.

Primul lider al Grand Prix-ului a fost Lewis Hamilton. Campionul mondial a condus până în turul cu numărul 41, atunci când motorul său Mercedes a luat foc. Hamilton a abandonat, iar asta l-a ajutat pe Rosberg, care a urcat pe locul al treilea. În faţă se aflau Daniel Ricciardo şi Max Verstappen. Distribuţia s-a păstrat, în ciuda faptului că Nico Rosberg a pierdut 10 secunde în clasamentul final, după contactul cu Kimi Raikkonen, din turul 38.

Diferenţa finală dintre Ricciardo şi Verstappen a fost de 2 secunde şi jumătate. Aceasta a fost prima dublă Red Bull Racing după cursa de la Interlagos, din 2013.

Cu locul 3 din Malaezia, Rosberg a câştigat 15 puncte la general. În ciuda faptului că a plecat ultimul, de pe locul 22, Fernando Alonso a încheiat al 7-lea. Colegul său de la McLaren Honda, Jenson Button, a strâns puncte, pe locul 9, la startul cu numărul 300 din carieră.

În prezent, diferenţa dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton este de 23 de puncte.Următoarea etapă se va desfăşura săptămâna viitoare, la Suzuka, în Japonia.