O facultate a Universității de Medicină ar putea fi acreditată în Statele Unite ale Americii

dscn3892
Foto: usmf.md

Membrii Consiliului stomatologilor din California, Statele Unite ale Americii, au sosit la Chișinău, iar de luni, 3 octombrie, aceștia vor iniția procesul de evaluare a Facultății de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” pentru acreditarea ulterioară de către Statul California.

Potrivit site-ului universității, delegaţia este reprezentată de: Steven Morrow, preşedintele Consiliului stomatologilor din California, Richard Polanco, senator, Luis Dominicis, Josef Mamaliger, Zacharz Raske, analist de investigaţie, Timothy Martinez, decan asociat pentru parteneriate comunitare și accesul la îngrijiri medicale şi Octavia Plesh, profesor, Universitatea din California, ştiințe stomatologice preventive și restaurative.

Pe parcursul unei săptămâni, experții vor analiza planul de dezvoltare a facultăţii, programul de studii, manoperele practice și vor confirma dacă studiile desfășurate la USMF „Nicolae Testemiţanu” sunt echivalente celor de la instituţiile acreditate de pe teritoriul SUA. Dotarea cu echipament, corespunderea documentaţiei, numărul de cadre profesoral-didactice, dar și transparenţa în activitate – vor fi doar câteva dintre aspectele pe care le vor studia. Totodată, delegația va vizita clinicile stomatologice universitare, Biblioteca Ştiinţifică Medicală, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, precum şi alte baze clinice ale Facultăţii de Stomatologie.

usmf.md
usmf.md

 Într-un final, concluziile formulate de experți vor fi discutate şi înregistrate în cadrul şedinţei private a Consiliului pentru a lua o decizie şi a înainta recomandările de rigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente