Cel mai mare iarmaroc al toamnei la Orhei: Produsele agricole sunt cu 30% mai mici ca la piață

Centrul orașului Orhei a fost transformat într-o cămară imensă. Aproximativ 60 de fermieri din raionul Orhei și-au dat întâlnire la cel mai mare iarmaroc al toamnei.

De-a lungul străzii Vasile Lupu din Orhei au fost instalate tarabe care au fost umplute cu cele mai gustoase, proaspete și ieftine produse autohtone. De la cartofi, morcovi, sfeclă roșie, ardei dulci, gogoșari, varză, roșii, castraveți, până la pepeni, mere, pere, struguri, gutui, toate au un preț cu până la 30 la sută mai mic decât cel de piață.

Locuitorii orașului nu ezită să profite de această ocazie pentru a-și umple cămara. De la ora 9:00, de când s-a deschis iarmarocul, piața mișună cu oameni care au venit să ia din darurile toamnei acasă.

orheiȘi candidatul din popor la președinție, Inna Popenco, a făcut mai multe cumpărături. Ea a declarat: “Cu mai puțin de o sută de lei mi-am făcut rezerve de fructe și legume pentru o săptămână. Produsele sunt proaspete și de o calitate înaltă.”

“Este deja o tradiție ca la Orhei să fie organizat iarmarocul “Toamna de Aur”. Astfel, sunt susținuți agricultorii din regiune. Asemenea târguri trebuie organizate în toată țară, pentru a-i sprijini pe toți producătorii agricoli, dar și pentru a asigura cetățenii cu produse autohtone, care sunt cele mai bune.”, a mai spus Popenco.

orhei-3Târgul va fi deschis până după amiază.

După ce își vor face toate cumpărăturile, vizitatorii iarmarocului, dar și ceilalți locuitori ai orașului sunt invitați, la ora 14:00, în parcul “Ivanos”, recent renovat la inițiativa primarului de Orhei, Ilan Șor, pentru a sărbători “Ziua Internațională a muzicii”.

Evenimentul va fi marcat printr-un concert de dansuri și cântece populare interpretate de ansambluri locale și colective artistice ale Casei de Cultură și ale Școlii Muzicale din Orhei.

Iar de la ora 16:00, tot în parcul “Ivanos”, va fi serbată “Ziua Internațională a persoanelor vârstnice”.

Evenimentul va culmina cu un recital excepțional al renumitei trupe “Brio Sonores”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.