Iurie Leancă s-a lansat în campania electorală: Avem 10 viziuni pentru dezvoltarea Republicii Moldova

Iurie Leancă și-a lansat sâmbătă, 1 octombrie 2016, candidatura pentru președinția Republicii Moldova din partea PPEM, precum și cele 10 viziuni pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Iurie Leancă a menționat că președintele Moldovei trebuie să fie liantul în societate, care să unească poporul, să supravegheze și să îi taxeze pe politicienii care nu își fac treaba.

„Atunci când am fost la guvernare, am demonstrat că putem face lucruri concrete pentru oameni. Am adus finanțări, am adus peste 100 de autocare pentru școlari, am renovat peste 800 de grădinițe. Am demonstrat că se poate guverna bine, în folosul cetățeanului, spre binele țării. Partidul nostru trebuie să spună oamenilor adevărul, Guvernul pe care l-am condus a reușit să facă lucruri extraordinare pentru moldoveni”, a spus Iurie Leancă

Iurie Leancă, al treilea candidat din buletinele de vot pentru scrutinul din 30 octombrie, a oferit și o viziune pentru Moldova în 10 puncte, după cum urmează.

Bunăstare și prosperitate. Moldovenii merită mai mult, de aceea salariile și pensiile lor trebuie să se apropie de cele vestice.

Moldova sprijinită de prietenii din Vest. Pot reprezenta cu succes patria, atât în Est cât și în Vest.

Realizarea unei axe Moldova – România – Germania. Colaborarea europeană înseamnă relații cu state partenere, state prietene, dar mai înseamnă ceva.

Justiție independentă și dură. Îmi doresc ca în Moldova să existe egalitate în fața legii. Vreau o țară independentă, iar acest lucru se va întâmpla doar atunci când și justiția va fi independentă.

Guvernare transparentă și profesionistă. Imaginea noastră internațională se va îmbunătăți și în baza calității politicii de la noi din țară.

Dezvoltarea relațiilor economice cu partenerii din Est. Moldova are nevoie de piețe de desfacere pentru produsele sale, la fel cum și țările vecine din CSI au nevoie de produsele noastre.

Un stat care să aibă grijă de cetățenii săi. Cetățeanul înainte de toate nu poate rămâne doar un slogan, mă voi lupta ca acesta să devină nucleul în jurul căruia țara trebuie să progreseze.

Relațiile economice libere cu Vestul. Zona de Liber Schimb pe care am semnat-o pentru Moldova înseamnă că putem duce produsele noastre pe rafturile magazinelor din vest obținând în schimb salarii de nivel european pentru oamenii care lucrează în agricultura noastră.

O singură țară pentru toți cetățenii. Vreau să avem o țară sustenabilă iar pentru acest lucru e nevoie să fim uniți, sa nu ne lăsăm instigați unul împotriva celuilalt, așa cum ne îndrumă vreun politician sau altul.

Crearea condițiilor pentru întoarcerea acasă a celor plecați. Cei din diaspora nu au plecat din țară de prea mult bine, au fost mânați de griji și de probleme.

„Moldova își alege în 30 octombrie președintele. Este un moment de răscruce. Moldova poate să o ia spre est sau poate rămâne pe drumul spre vest. Putem aduce bunăstarea în Moldova. Putem Face Moldova Prosperă”, a conchis Iurie Leancă.

leanca

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.