La Chișinău s-a dat startul uneia dintre cele mai mari sărbători a tradițiilor ”Ziua Națională a Vinului”

La Chișinău s-a dat startul uneia dintre cele mai mari sărbători a tradițiilor ”Ziua Națională a Vinului”. Cea de-a 15-a ediție a sărbătorii poartă genericul „Omul – Sufletul Vinului” . Astfel, pe 1 şi 2 octombrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt aşteptaţi mai mult de 100 de mii de vizitatori. Peste 30 de mii de vizitatori sunt aşteptaţi de peste hotare.

Despre aceasta a comunicat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, într-o conferinţă de presă înainte de deschiderea sărbătorii,

Laitmotivul sărbătorii din acest an, „Omul – Sufletul Vinului”  accentuează ideea că omul care se dedică trup și suflet creării produsului emblematic al Republicii Moldova, reprezintă esența vinului.

Peste 40 de companii mari, producători mici și producători de divin, reuniți sub brandul unic „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”  își prezintă spre vânzare și degustare produsele de calitate: vinuri tinere din recolta anului 2015, vinuri de colecție și rezervă, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale.

În acest an sunt prezentate peste 400 de tipuri de vinuri moldoveneşti, iar vinificatorii susţin că vinurile negre anul acesta au un grad de alcool ridicat.

Avem vinuri are vor fi comericalizate și degustate pentru prima dată la master class-uri. Vom depune efort ca vizitatorii să se deplaseze și la vinării. În PMAN activează școala vinului, de la cele mai simple, pentru începători”, a menționat Gheorghe Arpentin.

Ziua Naţională Vinului a fost instituită în 1990 şi se sărbătoreşte anual din 2002.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.