Reacția puterii: Activistul care a aruncat cu lapte a fost reținut, iar rulotele evacuate din centrul capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernarea a reacționat prompt la gestul activistului Andrei Donică, care l-a stropit cu lapte în semn de protest pe ministrul Finanțelor Octavian Armașu.

În decurs de doar câteva ore de la consumarea evenimentului activistul a fost reținut pentru o perioadă de 72 de ore, iar rulotele din fața Guvernului, unde protesta alături de mai multe persoane social-vulnerabile, au fost evacuate.

Donică se află în prezent la inspectoratul de poliție Buiucani, fiindu-i intentat un dosar penal.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a fost stropit vineri cu lapte chiar în centrul capitalei de către protestatarii din „Orășelul Antigenocid” din fața Guvernului.

El a fost acuzat de către protestatari pentru că a promovat „legea miliardului”, prin care pe seama cetățenilor a fost pusă rambursarea garanțiilor de stat emise pentru băncile devalizate.

„Să vă fie rușine că ați pus banii furați de Plahotniuc pe seama copiilor noștri. 25 de ani vom plăti datoriile pentru banii furați de Plahotniuc. Să vă fie rușine că mergeți aici, ați băgat toți moldovenii în datorii”, l-a acuzat pe Armașu protestatarul Andrei Donică.

Video: Curaj TV.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...