Igor Dodon s-a lansat în campania electorală: „Voi contracara unionismul şi voi relansa relaţiile economice cu Rusia”

Igor Dodon, candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, s-a lansat vineri, 30 septembrie, în campania electorală şi a prezentat platforma electorală. Politicianul promite, că în caz de va fi ales de popor, va fi un preşedinte statalist, care va lupta cu unionismul şi va relansa relaţiile cu Rusia.

Candidatul la funcţia de preşedinte al RM a enunţat trei direcţii de bază a platformei sale electorale.

Noi mergem în campania electorală cu o platformă foarte clară compusă din trei capitole de bază: 1. Statalitate, neutralitate, indentitate moldovenească; 2. Economie puternică şi dreptate socială; 3. Credinţă ortodoxă şi relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă. Pe parcursul următoarelor săptămîni, în fiecare săptămînă va fi lansat programul detaliat pentru fiecare din aceste capitole”, a menţionat Dodon.

Igor Dodon a promis că printre primele trei decrete pe care le va semna în calitate de preşedinte, primul ţine de furtul miliardului pe care guvernanţii vor să-l pună pe spatele cetăţenilor. Al doilea decret, potrivit lui Dodon, va ţine de relansarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă.

Iar al treilea decret, potrivit lui Dodon, ţine de stoparea unui pericol evident pentru stastalitatea RM. „Al treilea decret al preşedintelui se va axa pe contracararea acţiunilor unioniste din ultimul timp care sunt antinaţionale, antistatale şi pe parcusul ultimilor ani devin tot mai frecvente în RM”, a spus Dodon.

Candidatul socialist şi-a exprimat convingerea că are toate şansele să învingă din primul tur de scrutin. „Sarcina noastră este că pe 30 octombrie să iesim învingători din această cursă electorală şi sunt ferm convins că acest lucru este posibil. Noi trebuie să demonstrăm că Moldova are viitor!”, a spus Igor Dodon.

dodon

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.