Ministrul român al Apărării: România sprijină orice demers de apropiere a Republicii Moldova de NATO şi UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării de la București, Mihnea Motoc, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său de la Chişinău, Anatolie Şalaru, că Republica Moldova e deja prezentă cu activităţi desfăşurate sub egida Politicii de securitate şi de apărare comună a Uniunii Europene, dar „este de dorit o intensificare şi o amplificare” a acestei participări.

„România sprijină constant orice demers de apropiere a Republicii Moldova de NATO și UE. În acest sens, constatăm cu satisfacție că pe dimensiunea NATO există progrese certe în materializarea inițiativei NATO de consolidare a capabilităților de apărare. România e parte a acestor dezvoltări. De asemenea, s-au făcut pași decisivi în perioada recentă pentru operaționalizarea unui birou NATO de legătură la Chișinău. În privința contextului UE, Republica Moldova e deja prezentă cu activități desfășurate sub egida politicii de securitate și de apărare comună. (…) Este de dorit o intensificare și o amplificare a acestei participări a Republicii Moldova la o politică aflată în creștere de profil în această perioadă în UE”, a afirmat Motoc, potrivit Agerpres.

El a amintit că România a susținut constant consolidarea dimensiunii de apărare și securitate în cadrul Parteneriatului Estic având în vedere în mod special Republica Moldova.

Demnitarul român a mai spus că obiectivul fundamental al relației bilaterale pe linia apărării vizează întărirea și modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...