(video) Un tânăr din Strășeni creștea plante de cânepă într-un laborator improvizat

inedit-o-localnica-din-caline-ti-de-ine-o-planta-ie-autorizata-de-canepa-vezi-pentru-ce-e-folosita
Foto: maramedia.ro

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au deconspirat un adevărat laborator de cultivare şi creştere a plantelor de cânepă, la domiciliul unui individ în vârstă de 24 ani, dintr-o localitate a raionului Străşeni. Astfel în cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii şi urmărire penală poliţiştii au constatat că, acesta cultivă şi creşte plante de cânepă în condiţii speciale de laborator improvizat, cu scop de comercializare.

Respectiv în una dintre odăile casei a fost descoperită o încăpere amenajată, dotată cu izolare specială a pereţilor şi iluminare suficientă, precum şi ventilatoare pentru crearea condiţiilor favorabile de creştere a cânepei. Individul a declarat poliţiştilor precum că părinţii au plecat peste hotare, iar el a decis să câştige bani în acest mod. La faţa locului au fost sigilate şi ridicate toate plantele sădite în ghiveciuri, precum şi o masă vegetală deja uscată şi fărămiţată, pregătită pentru vânzare, fiind transportate ulterior la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

Bănuitul a fost încătuşat şi escortat la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru audieri conform procedurii legale. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente