Șeful Biroului de probațiune Dubăsari și consilierul acestuia, reținuți; Ar fi pretins 200 de euro mită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un consilier din cadrul Biroului de probațiune Dubăsari a fost reținut de ofiţerii SPIA şi procurorii anticorupţie de comun cu ofițerii CNA, în momentul în care primea 200 de euro mită.

Potrivit denunţătorului, consilierul și Șeful Biroului de probațiune ar fi pretins 200 de euro, pentru ai permite denunțătorului să părăsească teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 3 luni, fără a fi supus verificării lunare. Potrivit MAI, bărbatul a fost anterior eliberat condiționat de executarea pedepsei pe un termen de 3 ani, sentință ce i-a fost aplicată pentru comiterea unui jaf.

Consilierul a fost reținut în flagrant delict în biroul de serviciu, în timp ce primea banii extorcați.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Consilierul de probațiune și șeful acestuia sunt cercetați în stare de libertate, cei doi încheind un acord de recunoaștere a vinovăției.

Pentru o astfel de infracțiune, Codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu aplicarea unei amenzi de 160 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...