Aplicaţie pe telefonul mobil care deschide uşi şi înlocuieşte cheia, creată de elevi din România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O echipă de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu„ Turda, România, a fost premiată, joi, cu 10.000 de lei în cadrul unui concurs IT desfăşurat la Cluj-Napoca, pentru o aplicaţie pentru telefon mobil şi un dispozitiv care deschide şi închide uşi şi care poate înlocui cheia clasică.

Aplicaţia „Lockee” a fost prezentată, joi, de o echipă formată de cinci elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” Turda în cadrul programului de mentorat şi educaţie practică „Descoperă-ţi pasiunea în IT”, dezvoltat de Asociaţia For IT Cluj-Napoca, şi a ocupat locul întâi, fiind recompensată cu 10.000 de lei, potrivit Mediafax.

„Am încercat să schimbăm felul în care funcţionează cheia clasică. Printr-o aplicaţie pe telefoanele cu sistemul Android sau printr-un portal web reuşim să închidem sau să deschidem uşa. Ideea noastră prevede, pe lângă aplicaţie, şi un dispozitiv ataşat de uşă, care va deschide sau închide uşa printr-o simplă apăsare de buton pe ecranul unui telefon mobil. Cu ajutorul acestei aplicaţii nu mai este nevoie de cheie şi se poate da permisiunea unei persoane ca să intre în casă, la musafiri sau la chiriaşi. Beneficiarul aplicaţiei noastre nu mai trebuie să poarte cheia de la casă la el, ci doar să aibă telefonul”, a declarat Dănuţ Miron, elev în clasa a XII-a.

Potrivit acestuia, aplicaţia este foarte utilă în cazul în care proprietarul îşi pierde cheia de la casă sau o persoană trebuie să intre în casa cuiva care este în concediu, iar în apartament s-a produs o inundaţie, de exemplu.

„Am lucrat la acest proiect de la începutul verii şi l-am finalizat acum. Pe lângă aplicaţia de telefon, am conceput şi dispozitivul care trebuie ataşat de uşă, al cărui cost se ridică la circa 200 de lei, având la bază un motoraş care acţionează o yală de la uşă”, a spus Miron.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...